Resurse utile
Pentru a iniția procedura de executare silită, este esențial să depui documentația corectă și completă. În această secțiune, găsești toate formularele și cererile necesare, pregătite pentru descărcare. Aceste documente sunt indispensabile pentru demararea rapidă și conformă a procesului, asigurând respectarea tuturor cerințelor legale.
Informații despre începerea executării silite
Pentru a începe o executare silita trebuie sa va prezentați sau sa transmiteți următoarele acte executorului judecătoresc Borcea-Tatu Anca:
- cererea de executare silita;
- titlurile executorii, in original sau copie legalizata; hotărârile judecătorești trebuie sa fie legalizate;
- taxe judiciare de timbru de 20 lei pentru fiecare titlu executoriu;
- carte de identitate creditor, in copie;
- mandatul autentic (daca e cazul);
- împuternicirea avocațială (daca e cazul);
- contravaloare cheltuielilor necesare obținerii informațiilor de la autorități, taxe poștale, etc.
Informații despre comunicare notificare
Daca doriți sa comunicați o notificare sau alte acte către o persoana, prin executor judecătoresc Borcea-Tatu Anca, trebuie sa vă prezentați la birou sau sa-i transmiteți următoarele acte:
- o notificare, in 3 (trei) exemplare, sau un original si doua copii;
- o cerere de comunicare notificare – se poate completa si la sediul biroului.
Informații despre licitații
Persoanele interesate sa participe la licitații trebuie sa depună la sediul Biroului executorului judecătoresc Borcea-Tatu Anca pana la data stabilita pentru licitație o serie de documente, astfel:
Persoane fizice:
- cerere participare la licitație si oferta de cumpărare - se poate completa si la sediul biroului, in original;
- dovada achitării garanției in cuantum de 10 % din prețul de începere a licitației pentru termenul respectiv, in contul in LEI, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele si la dispoziția Birou executor judecătoresc Borcea-Tatu Anca, CUI – 29542220, indicând numărul dosarului de executare silita, in original;
- cartea de identitate, original și copie;
- procura speciala autentica, în cazul mandatarilor, în original.
Persoane juridice:
- cerere participare la licitație si oferta de cumpărare .pdf - se poate completa si la sediul biroului, in original;
- dovada achitării garanției in cuantum de 10 % din prețul de începere a licitației pentru termenul respectiv, in contul in LEI, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele si la dispoziția Birou executor judecătoresc Borcea-Tatu Anca, CUI – 29542220, indicând numărul dosarului de executare silita, in original;
- certificat constatator de la Registrul Comerțului;
- certificat de identificare fiscala, in copie certificata pentru conformitate cu originalul;
- hotărârea AGA, daca valoarea bunului depășește 50% din valoarea capitalului social;
- cartea de identitate a reprezentantului persoanei juridice, in original si copie;
- procura speciala autentica, in original, daca nu se prezinta asociatul sau administratorul cu împuternicire.
Persoanele care, împreună cu debitorul, au asupra imobilului urmărit un drept de proprietate comuna pe cote-parți sunt dispensate de achitarea garanției.
Creditorii urmăritori si intervenienți ce au rang util de preferință nu au obligația de a depune garanția, decât pentru a acoperi, daca este cazul, diferența dintre valoarea garanției si propria creanța.
Conturi de consemnare
Sumele datorate in dosarele de executare aflate pe rolul Biroului executorului judecătoresc Borcea-Tatu Anca se pot achita in conturile deschise, astfel:
- identificate: dosar număr/an
LEI: RO10 RZBR 0000 0600 1429 1320
RAIFFEISEN BANK
EURO: RO34 BREL 0002 0009 7775 0200
SWIFT: BRELROBU
LIBRA INTERNET BANK
Cheltuielile de executare silită
Cheltuielile de executare silita ce se avansează la înregistrarea cererii de executare silita se stabilesc de comun acord cu creditorul în funcție de complexitatea si natura cauzei.
Potrivit Codului de procedura civila, cheltuielile de executare reprezintă cheltuielile necesare pentru îndeplinirea unui act sau activități ce interesează executarea silita.
Pentru actele si activitățile dispuse din oficiu, cheltuielile se avansează de către creditor.
Toate cheltuielile de executare, stabilite de executorul judecătoresc in cursul executării silite, sunt in sarcina debitorului urmărit.
Onorariile se încadrează intre limita minima si maxima prevăzute de Ordinul Ministrului Justiției nr. 2550/14.11.2006 privind aprobarea onorariilor minimale si maximale pentru serviciile prestate de executorii judecătorești, modificat prin Ordinul Ministrului Justiției nr. 2561/30.07.2012.